Fast frakt 79:- / Fri frakt vid 1200:- / Leveranstid 2-5 arbetsdagar

Om oss

På TextilGrottan fokuserar vi på hållbarhet och här hittar du prisvärda ekologiska och Gots certifierade tyger för alla åldrar.

Lite om mig bakom TextilGrottan

Jag är en kvinna i mogen ålder som startar min webbshop våren 2021.

Kärleken till tyger, garn och handarbete har funnits sedan barnsben.

Jag minns ett sommarlov för länge sedan då dockorna behövde nya kläder och jag tog några örngott och vi klippte till de med kompisen. Vi var så nöjda och dockorna blev så fina. Jag minns än idag min mammas ansiktsuttryck efter hon kom hem från jobbet och såg syverkstan. Hon kunde knappt hålla sig för skratt när hon tillrättavisade mig att det inte var OK att klippa i något innan man har frågat.

Kompisens mamma skaffade sig en välbehållen Singer trampsymaskin och jag minns att jag hängde mer vid symaskinen än med kompisen. Jag fick lov att spola undertråden och jag var överlycklig.

Min första symaskin fick jag i konfirmationspresent. Det blev mycket nyttosömnad på den ända fram till det var dags för studenten. Jag hittade ingen fin klänning och det slutade med att jag sydde en själv. Lite småskavanker fanns det på den men inget som andra såg. Sedan kom livet emellan och det blev inget sydd på några år men jag stickade en hel del mest sittandes framför TV-n eller när vi åkte långa sträckor i bilen och det har jag fortsatt med fram till idag.

Nästa stora projekt blev min brudklänning som var lite mer avancerad som min balklänning men även det här projektet lyckades över förväntan.

Det har blivit sporadiskt några klänningar, kjolar, blusar, medeltidskläder, barnplagg och maskeradkläder under åren i vävda tyger men vändpunkten kom 2017 då jag upptäckte jerseytygerna. Plötsligt stod det både overlock och täcksömsmaskin på bordet bredvid symaskinen och ett rum blev omgjort till syrum. Maskinerna gick varma och familjens garderob fylldes på fort men det var aldrig brist i tygskåpet. Min kompis undrade varför jag inte börjar med att sälja tyg. Jag avfärdade tanken då men sedan kom pandemin och det vanliga livet stannade av. Jag behövde vettig sysselsättning och tanken på webbutik föddes och blev verklighet våren 2021.